I Samsung napušta 3,5-milimetarski priključak?


Samsung je do sada bio poznat kao jedan retkih proizvođača koji nije sledio moderne trendove te je u svoje high-end uređaje nastavio da ugrađuje 3,5-milimetarski priključak za slušalice i ulaz za microSD kartice. Ali to bi se uskoro moglo promeniti barem što se tiče prve navedene funkcije.

Prema pisanju južnokorejske internet stranice ETNews Samsung bi u svojim pametnim telefonima koji će se na tržištu pojaviti tokom sledeće dve godine mogao izostaviti 3,5-milimetarski priključak te se tako pridružiti trendu koji već dugo vlada među ostalim proizvođačima pametnih telefona.

Nije poznato koji će biti prvi pametni telefon u kojem će se Samsung odlučiti na izbacivanje 3,5-milimetarskog priključka, možda to već bude budući Galaxy S10 ili možda Galaxy Note 10 koji će se na tržištu pojaviti sledeće godine ili će to biti Galaxy S11 koji na tržište stiže tokom 2020. godine.

Samsung će se na uređaju iz kojeg izbaci 3,5-milimetarski priključak koncentisati na neke druge funkcije kao što je na primer baterija većeg kapaciteta, a u kutiji uz takav uređaj će svakako isporučivati adapter USB Type-C priključak na 3,5-milimetarski priključak.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.