Instagram prestigao Snapchat kod tinejdžera


Snapchat je godinama bio omiljena društvena mreža tinejdžera koji su Facebook, na kojima su im mame, tate, bake i deke, zamenili sa ovom mrežom koju deo starijih još nije shvatio i ne zna da je koristi. Ali, kao što je poznato, Snapchat je u poslednje vreme u velikim problemima koji su kulminirali nakon promene dizajna aplikacije koju je kritikovala većina korisnika. Šef kompanije Evan Spiegel bio je vrlo tvrdoglav i nije hteo da vrati stari dizajn, kako su mlioni korisnika zahtevali, što se na kraju pokazalo kao loš potez.

Mnogi smatraju kako je početak kraja Snapchat-ove dominacije počeo nakon što je Instagram "pozajmio" opciju Stories čija je popularnost jako brzo nadmašila popularnost priča na Snapchat-u. Snapchat-u je, očito, trebalo nešto novo s čim bi privukao nove korisnike i zadržao stare, ali pokazalo se kako je redizajn na kojem su toliko ustrajali promašaj, što je dodatni razlog zbog kojih su korisnici vreme koje su provodili na ovoj mreži zamenili sa Instagram-om.

Prema poslednjem izveštaju analitičke kompanije Piper Jaffray za SAD, Snapchat više nije najkorišćenija aplikacija među tinejdžerima te ju je zamenio upravo – Instagram. Istraživanje je pokazalo kako Snapchat i dalje mesečno barem jednom koristi 84% ispitanih, dok ta brojka za Instagram iznosi 85% i možemo očekivati da će se razlika od ovih jedan posto s vremenom povećati u korist Instagram-a.

Jedna je stvar ipak pozitivna za Snapchat u ovom istraživanju, a to je popularnost te za 46 posto tinejdžera upravo ovo najdraža platforma, dok je Instagram najpopularniji za samo 32% tinejdžera. Što se Facebook-a tiče, ovu društvenu mrežu koristi samo 36% tinejdžera u SAD-a te je ona omiljena mreža za samo 5% mladih.

Osim na Instagram-u i Snapchat-u, američki tinejdžeri najviše vremena sa ekranima provode i uz YouTube i Netflix – čak 38% vremena koje gledaju video sadržaj provode uz Netflix, a 33,1% vremena provode uz YouTube.

U rezultatima istraživanja najviše se naglašava sve veći porast popularnosti YouTube-a (od 2015. procenat je porastao sa 21,4 na 33,1%) te smanjenje vremena koje se provodi uz kablovsku i satelitsku TV (sa skoro 30% 2015. na samo 16,4% ove godine).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.