Kada YouTube ne radi, gledaoci praktikuju drugi vid zabave


Tokom noći s utorka na sredu po srpskom vremenu, odnosno u večernjim (prime time) satima protekloga utorka, YouTube je imao tehničkih problema i bio je nedostupan nešto duže od sat vremena. Ovo rušenje najvećeg svetskog video servisa naše korisnike nije preterano pogodilo jer se zbilo usred noći, ali u SAD-u je uzrokovalo veće nezadovoljstvo među gledaocima, koji, pokazuju najnoviji podaci, nisu znali šta bi sa sobom dok YouTube-a nema.

U nedostatku raznovrsnog video sadržaja na YouTube-u mnogi su se ubrzo preorijentisali na gledanje videa druge vrste – onih za odrasle. Podaci koje je objavio PornHub pokazuju kako je u vremenu od otprilike 9:30 do 10:45 po američkom istočnom vremenu broj poseta njihovoj video platformi bio čak 21% veći od proseka. Milioni gledalaca su, dakle, YouTube video zapise zamenili, recimo to tako, drugim oblikom zabave.

Zanimljivo, u vreme dok YouTube nije bio online statističari PornHub-a zabeležili su skok popularnosti nekih neuobičajenih termina u svojoj pretrazi. Na prvom mestu tako se u tom razdoblju našao termin ASMR (koji se često pretražuje i na YouTube-u), druga na lestvici popularnih pretraga bila je reč "YouTube", a na listi najtraženijih pojmova našli su se i "fortnite", "minecraft" i "pokemon".

Bilo YouTube-a ili ne, dakle, ljudi će svoju omiljenu zabavu pronaći, samo je pitanje u kojem obliku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.