Kyocera KY-O1L je najtanji telefon na svetu ima e-Ink ekran


Kyocera je predstavila najtanji telefon na svetu – KY-O1L. Debljina ovog telefona je svega 5,3 milimetara, a veličinom je gotovo pa identičan kreditnim karticama.

Ali, da bi Kyocera ovakvo nešto postigla morala je načiniti i poveći broj kompromisa. Za početak, telefon nema kamera, nema OS koji podržava prodavnicu aplikacija te dosta drugih opcija koje se na današnjim telefonima uzimaju zdravo za gotovo.

Na primer, umesto velikih LCD ili AMOLED ekrana telefon ima monohromatski e-Ink ekran dijagonale 2,8 inča. Kako vidite u priloženom videu, ekran je osetljiv na dodir. Nadalje, tu je baterija kapaciteta 380 mAh, što možda ne zvuči puno, ali uz njegovu potrošnju kapacitet baterije je dostatan.



Iako KY-O1L ne podržava dodatne aplikacije, ima par svojih – telefonski imenik, poruke, kalendar, sat, kalkulator te internet browser. Kyocera je osigurala i podršku za LTE mreže koja je u mogućnosti ponuditi brzinu preuzimanja podataka od 100 Mbps, te brzinu slanja podataka od 37,5 Mbps.

Dimenzije uređaja su 91 x 55 x 5,3 milimetara, a težina 47 grama. Kyocera KY-O1L u prodaju stiže krajem studenog po ceni od oko 300 USD i biće deo ponude japanskog operatera NTT Docomo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    300 dolara ? HAHAHAHAHA, jel oni pokusavaju da zajebavaju nekoga, misle da su duhoviti ili sta ? Aj bas da vidim budalu koja ce za ovo da da 300 dolara.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.