Netflix će nuditi interaktivne serije gde će gledaoci birati scenarije


U Netflix-u, saznaje Bloomberg, rade na novom formatu serija i filmova koji bi gledaocu trebao da ponudi interakciju sa samim scenarijem sadržaja koji gledaju. Tehnologija video streaminga nudi tu mogućnost, pa će je u ovoj kompaniji iskoristiti na način da će gledaoci u određenim filmovima i serijama sami moći odabrati put kojim će priča krenuti, te između ponuđenih opcija odlučiti koju žele da gledaju.

Prva serija koja bi trebala dobiti ovakvu mogućnost je Black Mirror, Netflix-ova originalna serija koja se bavi distopijskom budućnošću nastalom pod snažnim uticajem tehnologije na društvo. Osim ove serije do kraja ove godine bi na Netflix trebalo da stigne još nekoliko interaktivnih avantura u kojima će gledaoci imati mogućnost birati scenario.

Ovo nije prvi puta da Netflix eksperimentiše sa interaktivnim sadržajem – na njihovoj platformi se već nalazi nekoliko crtanih filmova u kojima gledaoci, najčešće deca, mogu odbrati određene delove priče. Ali, prelazak ove tehnologije u uspešnice poput Black Mirrora znači da će ova kompanija početi u interaktivne priče ulagati više novca i pokušati ih uvesti u redovnu ponudu kod igranih filmova i serija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.