Očekuje se pad tržišta pametnih telefona 2019. zbog iščekivanja 5G uređaja


Prema istraživanju Digitimes Research-a, 2019. godina će za tržište pametnih telefona biti godina tranzicije, odnosno postupnog prelaza sa aktuelne 4G tehnologije na novu 5G tehnologiju.

Taj proces trebao bi negativno delovati na prodaju na samom tržištu, tokom 2019. godine trebalo bi da bude prodanto manje od 1,5 milijardi pametnih telefona u celom svetu.

Potražnja za novim 5G uređajima tokom 2020. godine trebala bi da se ponovno poveća zahvaljujući operaterima koji će postupno uvoditi svoje 5G mreže te bi prodaju trebala narasti na preko 1,5 milijardi primeraka. Do 2023. godine prodaja bi u celom svetu trebala da naraste na brojku od 1,7 milijardi primeraka.

Tokom 2019. godine Samsung, Apple, Huawei te Xiaomi i dalje će ostati vodeća četvorka na tržištu što se tiče samih proizvođača pametnih telefona.

Svaka od navedenih kompanija isporučiće više od 100 miliona pametnih telefona tokom 2019. godine, no isto neće uspeti kompanije Oppo (manje od 90 miliona primeraka) i Vivo (manje od 70 miliona primeraka). Još treba izdvojiti i kompaniju HMD Global (Nokia) koja bi trebala da zameni kinesku kompaniju Meizu na 11. mestu među proizvođačima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.