Oppo predstavio sopstvenu verziju hardverskog ubrzanja mobilnih uređaja


Kompanija Oppo predstavila je pametni telefon srednje klase K1 (koristi Snapdragon 660 čip), a s njime i novu softversku tehnologiju nazvanu Hyper Boost.

Reč je o Oppo-ovoj verziji Huawei-jevih GPU Turbo i CPU Turbo tehnologija optimizacije hardverskih komponenti radi postizanja optimalnih performansi. Što se tiče Hyper Boost poboljšanja se očekuju na tri područija, poboljšanja u samom sistemu, u igrama te u izvođenju aplikacija.

Za poboljšanje performansi i optimizaciju sistema brine se komponenta Behaviour Aware Scheduling (BAS) koja dinamički reguliše radne frekvencije dostupnog hardvera u samo 0,2 milisekunde (za istu operaciju Android sistemu je potrebno 20 milisekundi). Poboljšanja i optimizacije koje se tiču igara i aplikacija za sada su koncentrisane na ponudu koja je dostupna kineskim korisnicima.

Oppo je u Hyper Boost implementirao i podršku za veštačku inteligenciju te su stoga izvesna poboljšanja same tehnologije u budućnosti. Tehnologija neće biti dostupna na spomenutom K1 pametnom telefonu, u već u početku samo na modelima R17 i R17 Pro (koji koriste Snapdragon 670 odnosno Snapdragon 710 čip).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.