Poznati haker uspešno jailbreakovao iPhone Xs Max


One koji su kupili novi iPhone Xs Max ili to nameravaju da učine, možda će zanimati informacija da je poznati haker iOS uređaja uspešno jailbreakovao taj uređaj.

Jailbreak, odnosno svojevrstan pandan rootovanja je u svetu iOS uređaja nekad bio imperativ za sve one kojima zatvoren i posledično dosadan iOS nije dovoljan. Jedanaest godina istorije iPhone-a, Apple je malo pomalo celo more jailbreak trikova inkorporirao u iOS pa je većina na jailbreak i zaboravila.

Ipak izlaskom svakog novog iPhone-a, makar mala grupa hakera baca se na izazov jailbreakovanja Apple-ovog novog hardvera i softvera, kako bi svoje skupo plaćene uređaje učinili zaista svojima ili kako bi se pohvalili svojim umećima.

Nekad najpoznatiji jailbreak majstor George Hotz, poznat kao @Geohot, danas se bavi hakovanjem automobila i tostera, a jailbreak igru su preuzela neka druga deca.

Jedan od tih je i Luca Todesco i unazad nekoliko godina uspešno pronalazi rupe u Apple-ovom iOS-u. Tako se i sad pohvalio uspešnim jailbreakom iPhone-a Xs Max.

To što ga je Luca jailbreakovao, ne znači da ćete i vi tako skoro jer da bi prosečan korisnik mogao u dva tri klika da jailbreakuje svoj iPhone, svi ti hakerski zahvati moraju biti upakovani u funkcionalan jailbreak alat.

Hoćemo li u dogledno vreme zaista i videti Cydia prodavnicu na novim iPhone-ima, pokazaće vreme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.