Predstavljena Nokia 7.1 - donosi HDR10 ekran i Snapdragon 636


HMD Global, juče je slžbeno predstavio Nokia 7.1, prvi pametni telefon s "PureDisplay" tehnologijom ekrana koja podiže lestvicu video prikaza, uz visoki kontrast, veću jasnoću i poboljšane boje.

Naravno, radi se o ekranu sa podrškom za HDR10, a PureDisplay je njegovo komercijalno ime na Nokia uređajima. U ovom slučaju, ekran nove Nokije 7.1 osigurava kontrast u odnosu 1,000,000:1.

"Gotovo dve trećine video zapisa u svetu gleda se na telefonima, zato predstavljamo PureDisplay tehnologiju ekrana koja svima pruža vrhunsko iskustvo gledanja sadržaja na pametnom telefonu.

Nokia 7.1 u realnom vremenu će pretvoriti SDR sadržaj u HDR iskustvo, što za vas znači uživanje u HDR zabavi čak i kada je sadržaj snimljen drugačije.



Verujemo da je najbolja kamera ona koju nosite sa sobom pa smo zato dizajnirali novo iskustvo snimanja uz ZEISS optiku, s brzim autofokusom koji omogućava tehnologija dvofazne detekcije za snimanje neverovatnih HDR fotografija. Uzbuđeni smo što imamo priliku da predstavimo jedinstveno premium iskustvo u suradnji sa najboljim partnerima i ponuditi vam pametni telefon koji se ističe u masi" kazao je Juho Sarvikas, glavni produkt manager u HMD-u.

Uređaj je inače pokretan Snapdragon-om 636 u kombinaciji sa 3 ili 4 GB RAM-a, a dijagonala samog ekrana iznosi 5,84 inča. Na raspolaganju su varijante sa 32 i 64 GB interne memorije, a podržane su i microSD memorijske kartice.

Kamera Nokije 7.1 donosi Zeiss optiku, ima senzor od 12 megapiksela sa f/1.8 otvorom blende u kombinaciji sa 5 MP crno belom kamerom, dok je za selfie zadužen 8 MP senzor.

Nokia 7.1 ima bateriju kapaciteta 3060 mAh, a operativni sistem je Android 8.1 Oreo, za kojeg HMD obećava da će biti nadograđen na Android 9 tokom novembra.

Prodaja počinje 28. oktobra, a cena uređaja u EU će iznositi 319 evra za 3/32 GB model, te 349 evra za 4/64 GB.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.