Rubikova kocka koja se sama slaže


Iz Japana nam stiže vrlo zanimljiv projekat u slikama i videima. Tamošnji "maker" i YouTube-r pod nadimkom Human Controller izradio je Rubikovu kocku koja je u stanju da se sama složi u početni raspored. Kako bi izradio ovako nešto, ovaj je inovativni Japanac morao da koristi tehnologiju 3D štampe kojom je izradio "jezgro" kocke. Potom je u nju ugradio nekoliko malenih servo motora i Arduino sistem koji kontroliše rad svih delova.

Na projektu je autor radio više od godinu i po, ali rezultat je prilično impresivan. Naizgled obična Rubikova kocka, jednom kada ju neko "poremeti", u stanju je vratiti se u prvobitno stanje kroz niz motorizovanih pokreta. Najbolje da pogledate priložene video zapise koji pokazuju kocku u akciji.



Onima koji i sami cene "uradi sam" pristup svakako će biti zanimljivo da pogledaju i slike ispod u kojima se otkriva unutrašnja struktura kocke, način smeštanja motora i sistem prenosa koji omogućava preslagivanje i zakretanje pojedinih stranica kako bi se kocka složila. Tu su i dodatni video zapisi i slike ovog sposobnog Japanca.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.