Senzor od 48 MP mogao da se nađe u Galaxy-u S10


Samsung ne skriva ambicije da se na tržištu senzora kamera za pametne telefone želi sve žešće nadmetati sa Sony-em koji danas dominira na tržištu.

Iz tog razloga južnokorejska kompanija je predstavila dva zanimljiva senzora namenjena telefonima sa više kamera, Isocell Bright GM1 od 48 MP i Isocell Bright GD1 od 32 MP. Oba senzora imaju "pixel pitcheve" (udaljenost od centra LED klastera ili piksela do centra sledećeg (LED klastera/piksela) od samo 0,8 mikrometara, što omogućava inženjerima Samsung-a da ugrade fantastične rezolucije u čipove koji će biti dovoljno mali za korišćenje u multi-kamera telefonima bez da im se nagrđuje tanki i elegantni dizajn.

Među zanimljivim funkcijama Samsung ističe HDR u realnom vremenu na GD1 za bogatije dublje boje u uslovima slabijeg osvetljenja ili jakog kontrasta te elektronsku žiroskopsku stabilizaciju slike u videu.

Samsung navodi da su novi senzori krenuli u proizvodnju u 4. kvartalu ove godine, pa mnogi drže da bismo ih mogli videti u Galaxy S10 telefonu za kojeg se očekuje da će biti predstavljen u februaru 2019.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.