TSMC: Više od 20% prihoda u četvrtom kvartalu od 7-nm čipova


Kompanija TSMC već neko vreme profitira od svojeg naprednog 7-nanometarskog proizvodnog procesa.

Sastanak sa investitorima otkriva kako će tajvanska kompanija tokom 2018. godine proizvesti oko 50 različitih čipova temeljenih na 7-nanometarskom procesu, dok bi tokom 2019. godine trebalo da bude proizvedeno oko 100 različitih čipova u 7-nanometarskom i još svežijem 7-nanometarskom EUV procesu.

Prema dostupnim predviđanjima, prodaja čipova proizvedenih u 7-nanometarskom procesu tajvanskoj kompaniji će u četvrtom kvartalu ove godine doneti rast profita od 20% te 10% za čitavu 2018. godinu. Masovna proizvodnja čipova u 7-nanometarskom EUV procesu trebala bi da započne tokom 2020. godine.

Među ključnim TSMC-ovim klijentima spominju se kompanijama Apple, Huawei i Qualcomm, a tu su i kompanije AMD te Nvidia.

Uprkos uspehu 7-nanometarskog proizvodnog procesa kompanija je ipak bila prisiljena da smanji svoju procenu o rastu prihoda kompanije za 2018. godinu s prethodnih 7 do 9% na 6,5%, najviše zbog manje potražnje na područiju hardvera za rudarenje kriptovaluta.

Za 2019. godinu u TSMC-u očekuju dobru prodaju iz svih ključnih sektora kao što su pametni telefoni, HPC tržište, IoT tržište te automobilska industrija. Planirano je i povećanje investicija u 22-nanometarski proizvodni proces za inovativnija rešenja namenjena klijentima koji nisu spremni da iskoriste najnovije tehnologije za svoje čipove.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.