Twitter želi da ukine ''lajkovanje''?


U vremenima kada se objave na Facebook-u uklanjaju nakon nekoliko prijava ili za najmanje kršenje pravila te društvene mreže, Twitter je ostao prilično neaktivan po pitanju moderiranja sadržaja. Istina, s vremena na vreme pozabave se uklanjanjem naloga povezanih sa terorističkim ili ekstremističkim grupama, ali je na tom servisu i dalje najlakše širiti propagandu, mržnju, eksplicitne sadržaje, ili pak pretiti nuklearnim ratom.

U Twitter-u su svesni tog problema i imaju nameru da podignu kvalitet rasprave, ali planiraju to učiniti na prilično neobičan način. Domislili su se, naime, kako bi se to najbolje postiglo tako da se ispod objava na Twitter-u ukine ikona srca, odnosno "like" dugme.

Srce (like) je na Twitter-u zamenilo ikonu zvezdice (favorite) pre otprilike tri godine. Iako je lajkovanje postalo daleko popularnije od favoritovanja, prvi čovek kompanije Jack Dorsey nije njime oduševljen. Prema njemu, ikona srca podstiče ljude da objavljuju ono što će dobiti više lajkova radije nego da doprinose kvalitetu diskusije. Stoga – najbolje je da se to jednostavno ukine, smatra Dorsey.

Letimičnim pogledom na prve reakcije korisnika reklo bi se da ovom idejom niko nije oduševljen, a većina ih Twitter-u poručuje kako bi bolje bilo da uvedu opciju uređivanja tvitova ili da se pozabave uklanjanjem govora mržnje sa svoje platforme.

Nakon svega su se oglasili i iz Twitter-a i poručili kako rade na opcijama koje bi podstakle kvalitetniju raspravu, a da se među kandidatima za promenu nalazi i "like" dugme. Ali, kažu, proces je još u toku pa ne žele o njemu ništa otkrivati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.