Ukradene lozinke za Facebook prodaju se po 300 dinara


Hakeri na dark webu prodaju pristupne podatke za Facebook po ceni od 2,30 funti, odnosno za oko 300 dinara. Istraživanje koje je sproveo Money Guru (servis za upoređivanje financijskih usluga), objavljeno je samo nekoliko sati nakon što Facebook priznao da je u hakerskom napadu ugroženo barem 50 miliona korisničkih računa.

Svatko ko se snalazi po dark webu tamo može za male pare da kupi i informacije o vašoj finansijskoj situaciji, pa se tako podaci o kreditnim karticama prodaju za 10.40 funti, a podaci o debitnim karticama za 14.90 funti.

Dodatno, njihovo istraživanje otkriva da se teoretski, na dark webu može kupiti nečiji kompletni online identitet za 744.30 funti. Eventualni kupac time dobija pristup vašim nalozima za online kupovinu, različitim zabavnim servisima i profilima na društvenim mrežama, prenosi britanski The Sun.

Lični podaci ponuđeni na prodaju uključuju kućnu adresu i broj telefona.

- Žrtvama online prevare u Velikoj Britaniji ukradene su relativno male svote novca, pa je u 39 posto slučajeva ukradeno oko 250 ili više funti. Isto tako, statistike pokazuju da u gotovo 25 posto slučajeva ukradeni iznos može varirati između 500 i 40.000 funti, stoji u izveštaju.

Sama činjenica da prevaranti mogu za 750 funti mogu dobiti pristup desetinama hiljada funti vašeg novca, prilično je zabrinjavajuća, ističe se u istraživanju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.