Vatikan ima svoju kopiju Pokemon Go igrice


Pre otprilike nedelju dana na Google Play-u se pojavila igra Follow JC Go!, klon megapopularnog Pokemon-a Go! u kojem su glavni junaci - sveci iz Biblije. Trenutno je dostupna verzija na španskom, dok bi verzije na italijanskom, engleskom i portugalskom trebale da ugledaju svetlo dana za par nedelja. Ovaj projekt pokrenula je katolička evangelistička grupa Fundación Ramón Pané u cilju priprema za World Youth Day 2019, okupljanje mladih katolika koje će se u januaru odvijati u Panami.

Na igri su prema pisanju katoličkog portala Crux Now radila 43 dizajnera, teologa i stručnjaka za Bibliju od avgusta 2016. godine, dok je projekt finansiran sa pola miliona dolara sponzorstvima i privatnim donacijama. Sama igrivost je slična onoj iz Pokemona GO, te igrači po ulici skeniraju okruženje i "love" virtuelne svece odgovarajući na pitanja vezana uz crkvenu tematiku. Ukoliko odgovore tačno, likovi se pridružuju njihovom timu.Naravno, cilj je privlačenje prvenstveno mlađih osoba veri, a tokom igranja će nas aplikacija obavestiti da ukoliko prolazimo pored crkve izmolimo molitvu, te kroz nju možemo dati i novčanu donaciju. Kako kaže Ricardo Grzona, izvršni direktor Fundación Ramón Pané, mladi ljudi danas sve obavljaju putem pametnih telefona i želja im je predstaviti edukativnu, religioznu i interaktivnu igru u kojoj mogu stvarati sopstvene evangelističke timove.

Prema njegovim rečima, papa Franjo nije preterano tehnološki nastrojen, ali razumije ideju i njihov pokušaj kombinovanja tehnologije sa evanđeljem. Kad ga već spominjemo, recimo kako papa ima preko 7 miliona sledbenika na Twitter-u, te je Internet nazvao "Božjim darom", iako je treba biti na oprezu da ne otuđi od stvarnog sveta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.