[VIDEO] Razer Phone 2 na testu izdržljivosti


Razer je nedavno predstavio svoj drugi po redu gejmerski telefon – Razer Phone 2. Podsetimo, radi se o poboljšanom modelu koji je dobio trenutno najsnažniji Qualcomm-ov SoC – Snapdragon 845, bolje kamere i ekran te manja vizuelna poboljšanja u odnosu na prošlogodišnji model.

I dok specifikacije govore same za sebe, iste ništa ne govore o tome koliko je telefon otporan na svakodnevnicu, odnosno na ljude poput Zacka Nelsona koji svoje mobilne uređaje ne maze i ne paze 24 sata dnevno.

Razer Phone 2 tako je ovih dana prošao kroz standardnu torturu koju čine grebanje ekrana, kućišta, njihovo savijanje pa čak i paljene pomoću otvorenog plamena. Očekivano za današnje telefone čiji su ekrani zaštićeni Gorilla Glass 5 staklom nisu se oštetili pod standardnim skalpelom, ali su se prve naznake oštećenja pojavile kada je Zack zagrebao površinu nožem tvrdoće 6.

Skalpel se pokazao pogubnim za kućište telefona, što je i bilo za očekivati budući je isto načinjeno od aluminijuma i plastike. Aluminijum se mogao strugati, a plastika koja se nalazi iznad zvučnika rezati. Skener otiska prsta se takođe mogao oštetiti pod skalpelom, ali je uprkos tome i dalje savršeno funkcionisao.

Test sa paljenjem ekrana je takođe dobro prošao. Prvi znakovi oštećenja pojavili su se nakon 19 sekundi što je rezultovalo i isključivanjem ekrana. Par sekundi po prestanku zagrejavanja, ekran se ponovno uključio, a prethodno nastala oštećenja su u potpunosti nestala.

Za kraj je usledeo test savijanja. Razer Phone 2 položio je i taj test. Zack koliko god se trudio (a trudio se) nije uspeo da savije kućište telefona ni sa prednje ni sa zadnje strane.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.