WhatsApp dobio podršku za stickere


Kada je WhatsApp pre četiri i po godine prodat Facebook-u, njegov osnivač Jan Koum dao je korisnicima obećanje kako će ova aplikacija ostati "čista" od reklama i kojekakvih "gimmicka", te da će zauvek biti besplatna i poštena prema svojim korisnicima. Ali, nije prošlo dugo pre nego što se Facebook počeo služiti podacima o WhatsApp-ovim korisnicima, a u ovu su aplikaciju ugrađene dodatne opcije kao "stories" po uzoru na Instagram i Snapchat.

U međuvremenu je, zbog neslaganja sa vodstvom Facebook-a oko toga kuda ide razvoj WhatsApp-a, Jan Koum otišao iz te kompanije – a WhatsApp nastavlja da dodaje funkcije koje ne poboljšavaju značajno kvalitet komunikacije nego predstavljaju upravo "gimmicke" kojih tamo nije trebalo da bude.



U popularnu chat aplikaciju sada će tako biti dodata podrška za "stickere", nalepnice koje se koriste poput emojija ali razlikuju se po tome što ih mogu izrađivati i spoljni autori, odnosno svatko ko poželi. Na prodavnicama aplikacija će se tako moći preuzeti paketi stickera, po uzoru na Messenger, kojima će se korisnici, kažu, bolje moći izraziti.

Stickeri će u WhatsApp za iOS i Android stići u narednim nedeljama uz nadolazeću nadogradnju aplikacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.