Xiaomi predstavio Black Shark Helo smartphone


Kako se i šuškalo, Xiaomi je službeno predstavio naslednika svojeg Black Shark gaming telefona. Black Shark Helo donosi AMOLED ekran i do čak 10GB RAM-a ispod haube kao i nove gaming kontrolere.

Ispod haube Xiaomi nije imao puno prostora za novosti pa Black Shark Helo pokreće isti Snapdragon 845 sa vodenim rashladnim sistemom ali u najluksuznijoj varijanti dolazi sa čak 10GB RAM-a i 256GB data memorije na raspolaganju uz standardne 6/8GB uz 128GB pohrane. Baterija je takođe ostala na solidnih 4000 mAh sa podrškom za QC 3.0.

Zato spolja, Black Shark Helo pre svega dobija LED osvetljenja koja ga čine još atraktivnijim pa tako njegov S logo na leđima preteći svetli, a isto se proteže i po bokovima uređaja.



Uz tu kozmetiku, koja će nekima biti dovoljna da ga kupe, Black Shark Helo ima opipljiva poboljšanja u odnosu na prethodnika. Pre svega je to AMOLED ekran umjesto prilično dobrog LCD-a. Opet je reč o 6-inčnom panelu bez zuba i u 1080p+ rezoluciji te sa osveženjem standardnih 60Hz. Iznad i ispod ekrana Black Shark Helo ima stereo zvučnike.

Selfie kamera je 20MP otvora blende f/2.2 dok je na leđa dobio 12+20MP duo kameru otvora blende f/1.75 te sa 1.25μm pikselima senzora.

Gaming komponenta je naravno opet u fokus pa novi Black Shark Helo ima i nove gaming kontrolere i to čak dva – po jedan sa svake strane. Tipka za gaming mode je opet na boku, a Gamer Studio aplikacija nudi mogućnosti tweakanja CPU, ekranskoj i mrežnih funkcija.

Za kraj cena. 6GB Black Shark Halo će koštati 460$, a 8GB verzija 505$, dok će se za 10GB/256GB verziju više znati uskoro.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.