Xiaomi predstavio Mi Mix 3 - ekran bez zuba i brade


Nakon gomile glasina i spekulacija, te dugotrajne neizvesnosti oko toga kako će na kraju izgledati, Xiaomi Mi Mix 3 juče je službeno ugledao svetlo dana. Xiaomi se tako na kraju ipak odlučio za klizni mehanizam, tj. koncepciju sličnu onoj na Opp-u Find X, kako bi celu prednju površinu zauzeo ekran, bez ivice, zuba, brade i suza.

6,4-inčni AMOLED ekran Xiaomi-jevog novog top modela zauzima 93,4% površine (onaj ostatak, naravno, otpada na okvir). Klizni mehanizam otkriva dve selfie kamere, od kojih jedna ima senzor 24 MP, a druga 2 MP senzor dubine. U Xiaomi-ju tvrde da se ovde krije Sonyjev IMX567 senzor s veličinom piksela od čak 1,8 mikrometra, što će dodatno poboljšati noćne snimke.

Nazad nalazimo dve 12 MP kamere. Jedna donosi f/1.8 otvor blende i 1,4 µm veličinu piksela, a druga je telefoto sa f/2.4 otvorom blende i 2x optičkim povećanjem. U Xiaomi-ju navode da nova kamera donosi poseban način snimanja noćnih fotografija, sličan onom na Huawei-ju P20 Pro, a u svemu mu pomaže sada sve popularniji AI sistem. Kamera snima i 960 fps usporeni video, te kao efekt u njega dodaje muzičku podlogu, što smo već videli na Samsungu Galaxy Note 9.



Ispod poklopca dolazi sada već uobičajeni Snapdragon 845, ali ovoga puta imamo i verziju sa čak 10 GB RAM-a. Kome će ovo trebati, ne znamo, s obzirom da je i 8 GB čisti overkill, ali kada ih već nude, nek se nađu.

Možda je važno spomenuti da uređaj nema ulaz za memorijsku karticu niti 3.5 mm audio jack, a uz klasično brzo punjenje, podržava i brzo 10W bežično punjenje, što baš i nije najbrže, jer smo videli da Huawei Mate 20 Pro podržava 15W.



Najave o 5G podršci su se ostvarile, ali delimično. Naime, trenutna verzija uređaja, naravno, ne podržava 5G mreže koje, usput rečeno, još i nisu komercijalno dostupne, ali u Xiaomiju navode da će 5G verzija stići u prvom kvartalu sledeće godine, dakle kad na tržištu budu dostupni prvi 5G modemi, odnosno čipseti.

Novi Mi Mix 3 za softverski temelj koristi MIUI 10, a po prvi puta tu je i Xiao AI asistent, ali za sada funkcioniše samo na mandarinskom jeziku.

Cena uređaja na kineskom tržištu za 6/128 GB verziju iznosi 3299 juana (415 evra). Za 8/128 varijantu Kinezi će morati izdvojiti 3599 (453 evra), a za 8/256 GB 3999 juana (503 evra). Na kraju recimo da verzija sa 10 GB RAM-a nosi poseban naziv "Zabranjeni grad", a njena cena će iznositi 4.999 juana (630 evra).

Naravno, cene za EU tržište će biti nešto veće, ali o njima za sada nemamo informacija, kao ni o dostupnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.