Apple-ov Siri i u verziji za koju nije potrebna internet veza


Prema svemu sudeći Apple-ova virtualna asistkinja Siri mogla bi u budućnosti d dobije verziju koja za rad neće zahtevati internet vezu. To je vidljivo iz novog patenta kojeg je registrovala kompanija iz Cupertina.

Umesto da korisnički upiti budu obrađeni na serveru oni bi prema ovom patentu mogli da budu odrađeni lokalno na samom uređaju. Naravno, mogućnosti asistentkinje Siri koja se izvodi u lokalnom okruženju će biti ponešto ograničenih mogućnosti uporedi li se ona sa klasičnom verzijom koja za rad treba internet vezu.

Verzija koja se izvodi na lokalnom uređaju korisniku će pružiti mogućnost da pomoću glasovne naredbe otvori aplikacije, postavi budilnik, postavi podsetnik ili pak posluša muziku koja je skladištena na samom uređaju (dakle mogućnosti koje ne zahtijevaju internet vezu).

Ova lokalna verzija koristiće mašinsko učenje, najverovatnije uz upotrebu Neural Engine koprocesora koji se već nalazi u najnovijim verzijama Apple-ovih čipova iz A serije.

Na kraju svaka korisnikova naredba bi se obrađivala dva puta te bi se odabralo ono rešenje koje veštačka inteligencija smatra optimalnijom, a to je ujedno i mehanizam koji bi osigurao da Siri bude dostupna čak i kada serveri za obradu korisnikovih zahteva nije dostupan. Kako je reč o patentu za sada nije poznato kada bi kompanija iz Cupertina mogla ovu novost i zaista implementirati ovu mogućnost u Siri.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.