Bug u Steam-u omogućava besplatne igre

Artem Moskowsky je stručnjak za računarsku bezbednost koji traži ranjivosti u raznim internet servisima, a zadnji "ulov" mu je bio pronalazak buga u Steam-u koji mu je omogućio dobijanje besplatnih keyeva za hiljade igara na popularnoj platformi.

Na svu sreću po Steam, ovaj bug nije doveo do gubitaka katastrofalnih razmera jer se nalazio samo na developerskom delu Steam portala, odnosno onom koji nije dostupan većini korisnika Steama.

Prema njegovom izveštaju koji prenosi The Register, na developerskom portalu Steama postoji legitimna opcija koja developerima omogućava da novinarima, recenzentima i svojim testerima daju besplatne keyeve za svoje igre. Zahvaljujući bugu koji se nalazio na čitavom tom delu Steam-a, hakeri su bili u mogućnosti da besplatno dobiju keyeve za sve igre koje se nalaze na ponudi, a ne samo za pojedinačne naslove određenog developera.

Moskowsky je na taj način došao do 36.000 keyeva za igru Portal koju je razvio Valve, kompanija koja je vlasnik Steama. Nakon toga je obavestio Valve o pronađenoj ranjivosti koja je vrlo brzo zakrpljena, a za otkrivanje buga je dobio novčanu nagradu od 20.000 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.