Digital Wellbeing je aplikacija protiv prekomernog korišćenja mobilnog


U današnje vreme telefoni su moćni gotovo kao i računari i stalno su uz nas. Shodno tome, često ih i prekomerno koristimo što nije uputno, ako zbog ničeg drugog onda zbog mogućih problema sa vidom.

Kako vreme provedeno uz mobilni brzo prolazi, bez da to i primetimo Google je osmislio posebnu aplikaciju kojom omogućava korisnicima uvid u vreme koje su proveli na mobilnom, odnosno koliko su vremena potrošili na njegovo korišćenje. Naziv aplikacije je Digital Wellbeing i može se preuzeti putem Google Play prodavnice, ali samo oni korisnici koji imaju ili najnovije Pixele, ili neki drugi uređaj iz Android One programa sa Android-om 9.0 Pie.

Digital Wellbeing osim vremena korištenja mobilnog detaljno prikazuje i druge podatke, poput, koliko je ukupno vremena bio uključen ekran, koliko ste obaveštenja primili i koliko ste puta sami otključali telefon. Takođe detaljno, do u minut vam može reći koliko ste vremena utrošili na gledanje Netflix-a, YouTube-a, dopisivanje putem Facebook-a ili WhatsAppa i drugih aplikacija.Kako bi vas ohrabrio na umerenije korišćenje, Google je omogućio postavljanje limita koliko se koja aplikacija može dugo koristiti. Nakon što istekne vreme za korišćenje neke aplikacije, istu nije moguće ponovno pokrenuti, o čemu će vas Digital Wellbeing obavestiti porukom na ekranu.

Google je dodao i opciju naziva Wind Down koja omogućava određivanje od kojih aplikacija želite nastaviti da primate obaveštenja tokom noćnih sati, a od kojih ne. Takođe Wind Down može automatski u određeno vreme da prebaci i ekran u crno-beli način rada.

Više o Digital Wellbeing-u možete proučiti na Google-ovim službenim internet stranicama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.