Do pet godina zatvora za vođenje nelicencirane menjačnice kriptovaluta


Jacob Burrell Campos je pred američkim federalnim sudom priznao kako je vodio nelicenciranu i stoga ilegalnu menjačnicu kriptovaluta.

Svoj poslovni projekat nije registrovao pri Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) organizaciji američkog Ministarstva finansija. Campos priznaje kako je prodao bitcoine u vrednosti od stotinjak hiljada američkih dolara velikom broju klijenata u SAD u razdoblju od januara 2015. godine do aprila 2016. godine. Osim što se nije registrovao pri FinCEN organizaciji nije ni implementirao obvezne mere za zaštitu od pranja novca koje je propisalo američko Ministarstvo finansija.

Campos je reklamirao svoju uslugu putem platforme localbitcoins.com te je koristio kriptovanu elektronsku poštu te kriptirane servise za trenutnu razmenu poruka kako bi komunicirao sa svojim klijentima. Takođe, naplaćivao je naknadu za obavljenu transakciju koja je bila 5% veća u odnosu na tada važeće tarife na tržištu.

Campos je svoju zalihu bitcoina prvotno nabavljao od jedne legalne američke menjačnice kriptovaluta, da bi se poslije preselio na menjačnicu kriptovaluta iz Hong Konga gde je kupio bitcoine u ukupnoj vrednosti od 3,29 miliona američkih dolara.

Campos je većinu novca čuvao u Meksiku, dok je u SAD lažno prijavljivao prihode kako bi izbegao plaćanje poreza. Istovremeno je na dnevnoj bazi u saradnji sa jednim trgovcem retkim metalima u SAD uvozio veliku količinu američkih dolara.

Camposu će kazna biti izrečena u februaru sledeće godine, preti mu zatvorska kazna od maksimalno pet godine te dodatna novčana kazna od oko 823 hiljade američkih dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.