Evo kada stiže Android Pie na Xiaomi-jeve uređaje


Konačno je poznat vremenski okvir dolaska službene nadogradnje na Android Pie što se tiče pametnih telefona kompanije Xiaomi.

Kako je dobro poznato kineska kompanija je redovna u ažuriranju svog korisničkog interfejsa MIUI, ali ne i što se tiče najnovijih verzija operativnog sistema Android pa iako vrh njihove ponude već vrti MIUI 10 interfejs, ono se i dalje temelji na Android 8.1 Oreo sistemu.

Dok je Android Pie za Mi Mix 2S i Mi Mix 3 uređaje već dostupan, nadogradnju na tu verziju Android-a sada treba očekivati i za veliki broj drugih Xiaomi-jevih uređaja. Dolazak nadogradnje na Android Pie za Mi Mix 2, Mi 8, Mi 8 SE, Mi 8 Explorer, Mi 8 Pro i Pocophone F1 treba očekivati do kraja ove godine (tokom četvrtog kvartala godine).

Sledeći uređaji koji će dobiti nadogradnja na Android Pie tokom prvog kvartala sledeće godine su Mi 8 Lite, Mi 6, Mi Max 3, Redmi Note 5 i Redmi Note 6 Pro, kao i Xiaomijeva Mi A serija Android One uređaja (Mi A1, Mi A2 te Mi A2 Lite). U istom vremenskom periodu nadogradnju na Pie će dobiti i Xiaomi-jevi tableti Mi Pad 4 i Mi Pad 4 Plus.

U drugom kvartalu 2019. godine nadogradnju na Android Pie dobiće Redmi S2, Redmi 6, Redmi 6 Pro, Redmi 6A, dok u trećem kvartalu iduće godine treba očekivati nadogradnju na Pie za Mi Note 3 i Mi Max 2 uređaje.

Za starije uređaje kao što su Redmi 5 Plus, Mi Max i Redmi Note 4 nije planirana nadogradnja na Android Pie, ali korisnici tih uređaja će nastavljati da dobijaju bezbednosne zakrpe.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.