Facebook može po vašem profilu da prepozna celu vašu porodicu


Nekada zaposleni Facebook-a, a danas suosnivač servisa Cloudera, Jeff Hammerbacher, pre nekoliko je godina izjavio: "Najveći umovi naše generacije smišljaju kako navesti ljude da klikću na reklame." I očito je znao šta govori, jer nam to Facebook i njemu slični svakodnevno pokazuju.

Najnovija patentna prijava koju je Facebook predao opisuje tehnologiju kojom se, korišćenjem sistema dubokog učenja i analize fotografija, može zaključiti s kime živi određeni korisnik društvene mreže. Cilj celog sistema jest utvrditi grupe ljudi koje žive u jednom domaćinstvu i razaznati kako su međusobno povezani. Za to se koriste podaci iz fotografija, statusa, opisa slika, hashtagova, pretrga i uopšteno svih dostupnih izvora kojima Facebook može pristupiti.

A čemu sve to? Baš kako je to vidio Hammerbacher, da bi se ukućane bolje identifikovalo i kako bi im se plasirale za njih što relevantnije reklame. Iz Facebook-a kažu kako patent ne govori ništa o njihovim planovima i da ova tehnologija može, ali i ne mora, nekad u budućnosti da bude deo njihovog servisa za plasiranje oglasa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.