Flickr ograničava besplatne naloge na 1.000 fotografija/videa


Nakon što je 13 godina bio deo Yahoo-a, servis za skladištenje i razmenu fotografija Flickr je u aprilu ove godine promenio vlasnika. Preuzeo ga je tada bio konkurentski servis SmugMug, a sada vidimo i prve rezultate tog preuzimanja. Naime, kako je objavljeno na službenom blogu, Flickr će značajno izmeniti uslove poslovanja sa besplatnim korisničkim nalozima.

Od 8. januara 2019. godine besplatni besplatni korisnički nalozi na ovom servisu biće ograničeni na samo hiljadu fotografija i/ili videa. Do sada je ograničenje bilo postavljeno na terabajt prostora za skladištenje, pa se ovaj potez čini prilično drastičnim. Iz kompanije poručuju onima kojima treba više prostora da se pretplate na Flickr Pro, koji za 50 (ili na akciji 35) dolara na godinu nudi neograničen prostor za fotografije i korišćenje servisa bez reklama.

Novo vodstvo kompanije pojašnjava kako su se za ovakav oblik monetizacije odlučili kako se ne bi morali sve više finansirati putem oglasa, te tako doći u opasnost da stavljaju želje i potrebe oglašivača ispred svojih korisnika. Iz Flickr-a kažu kako su i do sada Pro nalozi imali značajno preko hiljadu fotografija dok su Free korisnici u 97% slučajeva tamo skladištili manje od hiljadu fotografija – pa ova promena ne bi trebala značajno da utiče na veliki broj korisnika.

Onima, pak, koji na besplatnom nalogu sada imaju preko hiljadu fotografija Flickr će višak izbrisati, pa je dobro pobrinuti se za kvalitetan backup na vreme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.