Fortnite istovremeno igralo 8,3 miliona igrača


Fortnite je odavno postao globalni fenomen, a nedavnim objavljivanjem u Južnoj Koreji, privukao je nove mase igrača. Koliko tačno nije poznato, ali prema portparolu Epic Games-a Korea u isto vreme ga je zaigralo 8,3 miliona igrača što je brojka koju je za portal VG247 potvrdila i centrala Epic Games-a.

Koliko rapidno raste ova brojka najbolje govori podatak o 3,4 miliona istovremenih igrača iz februara ove godine, a poređenja radi, sve igre na Steamu imaju ukupno 5 miliona igrača u isto vreme, dok je klijent aktivan kod njih 16 miliona u najboljem slučaju. PUBG, kao direktna konkurencija je u januaru beležila tri miliona igrača istovremeno, a podaci od neki dan govore o otprilike 800.000 igrača uz napomenu da je PUBG ipak potrebno kupiti dok je Fortnite besplatan.

Epic Games svako malo u svet Fortnitea uvodi nove sadržaje, a u junu ove godine najavili su i globalni 2019 Fortnite World Cup s fokusom na Solos i Duos načine igranja sa bogatim nagradama koje će se financirati iz fonda od 100 miliona dolara koliko su developeri rezervisali za esports takmičenja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.