Huawei Mate 20 Pro korisnici prijavljuju probleme sa ekranom


Za sada neodređeni broj korisnika Huawei-a Mate 20 Pro na Huawei forumima, ali i na Reddit-u i društvenim mrežama prijavljuje čudno zeleno osvetljenje uz ivicu ekrana. Ima li i prema mnogima savršeni Mate 20 Pro svoju prvu aferu, njoš je neizvesno, ali dobila je sopstveni hashtag nadimak – #gluegate.

Verovatno znate da novi Huawei Mate 20 Pro ima 6.39-inčni OLED ekran sa zaobljenim ivicama po uzoru na dosadašnje Samsung-ove top modele. Samsung pak ne stoji iza panela koje Huawei ugrađuje u svoj top model već je navodno reč o panelima koje Huawei-u isporučuje LG i kineski brend BOE.

Ovo zelenilo koje je prilično izraženo kad se u ekran sa tamnijom pozadinom gleda u mračnijim ambijentima, navodno se pojavljuje na primercima u kojima je LG-ev OLED, dok ovi drugi nisu pogođeni.



Isto tako neslužbeno, neki tvrde kako se zeleni efekt s vremenom pojačava pa su uvereni da spornu zelenjavu uzrokuje lepak ispod ekrana koji sa korišćenjem i grejanjem uređaja počinje da probija pa stoga ova za sada nepotvrđena afera prema GSM Areni dobija ime #gluegate.

Čeka se službeni odgovor iz Huawei-a, ali priča se kako finska filijala Huawei-a, onima koji Mate 20 Pro donesu sa ovakvim zelenilom, zamenjuje uređaje bez puno pitanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.