Huawei za decembar takođe sprema mobilni sa ''probušenim'' ekranom


Nakon notcha, druga velika stvar vezano uz ekrane na telefonima su novi oblici otvora na njima. Osim klasičnih ureza kakve imamo priliku da gledamo zadnjih godinu dana, uskoro će stići ekrani koji će imati otvore i u obliku slova "O".

Podsetimo, Samsung je nedavno najavio nove Infinity ekrane sa otvorima u oblicima slova "U", "V" i "O". Ali, čini se kako pored njih ima i drugih proizvođača telefona koji su zainteresovani za ove, nove ekrane“. Jedan od takvih je Huawei koji je najavio kako sledećeg meseca planira da predstavi telefon koji će umesto klasičnog ureza na ekranu imati otvor u obliku slova "O".

I dok je Huawei objavio samo teasaer kojim nagoveštava skoro predstavljanje novog telefona, neslužbeni izvori idu korak dalje te navode kako se radi o telefonu naziva Nova 4. Naziv još nemojte uzeti 100% za gotovo jer se ipak radi o broju 4, a Huawei je kineska kompanija, a znamo šta Kinezi misle o dotičnom broju.

Koji god naziv na kraju Huawei odabrao jedno je sigurno – mobilni će s prednje strane imati veliki ekran. U gornjem levom uglu, u delu gde se inače nalaze ikone pokrenutih aplikacija i obaveštenja nalaziće se dotični otvor za kameru.

Samsung i Huawei trenutno vode svojevrsnu trku koji će prvi predstaviti mobilni sa otvorom u ekranu. Samsung je već krenuo u masovnu proizvodnju Infinity-O ekrana, a tokom sledećeg meseca bi trebao da bude predstavljen i Galaxy A8s čiji je render nedavno procureo na Internet, a koji otkriva kako će imati Infinity-O ekran.

Ako je za verovati leakeru @UniverseIce, Huawei će biti taj koji će predstaviti prvi telefon na svetu sa otvorom, odnosno, sa rupom u ekranu. Inače, na Internetu se pojavila i fotografija koja dokazuje kako se takvi telefoni već testiraju u javnosti. Prema izvoru, reč je o Huawei-jevom uređaju.



Korisnici kojima je 3,5-milimetarski audio port bitan imaju razloga za veselje. Ako bolje promotrite fotografiju videćete kako korisnik koristi slušalice sa upravo tim portom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.