Huawei želi da napravi četverostruku kameru za 10x optički zoom


Dvostruka kamera na telefonu odavno je normalna pojava, da bismo ove godine upoznali i trostruku, najpre na modelu Huawei P20 Pro i sada Mate 20 Pro. Nije trebalo dugo čekati, Samsung je lansirao Galaxy A9 sa čak četiri kamera, a ako se obistine glasine o Nokiji 9 PureView, uskoro bismo mogli ugledati i peterostruku.

Naravno, nije bitan broj, već šta konkretan skup kamera nudi kako bi se postigli bolji rezultati. Zato možemo očekivati da će u skoroj budućnosti proizvođači kombinovati razne varijante senzora i sočiva kako bi postigli što boli postojeći efekt ili sasvim neki novi efekt.

Najnovije informacije opet dolaze iz Huawei-ja. Naime, predsednik Huawei Consumer Business Grupe za Zapadnu Europu Walter Ji, nemačkom blogu AndroidPIT je dao naslutiti kako ova kompanija istražuje mogućnost ugradnje četverostruke kamere u buduće uređaje, čijom bi se kombinacijom postigao 10x optički zoom.

Istini za volju, o planovima višestrukog optičkog povećanja slušamo još od prve kamere u telefonu, ali sada je sasvim normalno da oni malo skuplji imaju mogućnost optičkog zumiranja od 2 ili čak 3 puta, pa i do 5 puta hibridno. Kako će Huawei, i hoće li uopšte postići 10x povećanje, ostaje za videti.

Druga stvar koju je Ji pustio u eter su i novi 5G uređaji sa preklopivim ekranima, o kojima se u zadnje vreme sve češće govori, ali kada ćemo videti njihovu demonstraciju, za sada nije poznato.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.