iPad Pro se lako savija


YouTube-r Zack Nelson sa kanala JerryRigEverything proslavio se torturom koju sprovodi nad novim telefonima, tabletima, i uopšteno svemu što mu dođe pod ruku. Ovoga puta dokopao se najnovijeg iPad-a Pro kako bi utvrdio koliko je Apple-ov najnoviji tablet otporan na rastavljanje, grebanje, paljenje, rezanje, udarce i savijanje. Prilikom testiranja, kao i obično, nije imao milosti.

Iako je iPad Pro (2018) najskuplji i tehnološki najnapredniji Apple-ov tablet, izuzetno elegantne izrade i tankog kućišta te sa najsnažnijim mobilnim procesorom na tržištu, slaba tačka mu je slična onoj kod ostalih velikih i tankih telefona i tableta – nije baš otporan na savijanje.

Vrlo lako je polomiti i novi Apple Pencil, izgrebati metalne ivice iPad-a i povaditi mu fizičke tipke. Posebno je lako ostaviti vidljive tragove oštrim predmetom po anodizovanom aluminijumu na velikoj zadnjoj strani iPad-a, ili pak oštetiti safirno staklo kojim je prekrivena zadnja kamera uređaja.



Ali, sve su ovo koliko-toliko standardne mane tableta. Ono što se pokazalo kao verovatno najveće iznenađenje kod ovog testa jest vrlo krhka izrada samog aluminijumskog kućišta. Nelson je vrlo lako uspeo golim rukama savinuti iPad po sredini. Kućište je popustilo na tačkama gde je oslabljeno zbog otvora za mikrofone i bežično punjenje Apple Pencil-a, ekran se sasuo u komadiće i – bio je to kraj testa.

Lako savijanje novog iPada Pro potvrdili su i neki korisnici po internet forumima, navodeći kako im se sam od sebe deformisao tokom nošenja u torbi – tako da se svima koji izdvoje 800 dolara ili više za neku verziju ovog tableta svakako preporučuje i nabavka nekog zaštitnog kućišta i, svakako, oprez.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.