Kineska kompanija Gionee klizi prema bankrotu


Kineski proizvođač mobilnih uređaja Gionee polako klizi prema bankrotu zbog velikih dugova prema finansijskim institucijama, dobavljačima i agencijama za oglašavanje i marketing.

Ukupni dugovi kompanije sada iznose oko 2,45 milijardi američkih dolara, čemu je u određenoj meri doprineo i čelnik kompanije Liu Lirong, inače strastveni kockar koji je sredstva kompanije trošio u kineskim kockarnicama.

Partneri koju su sarađivali sa kompanijom potpuno su izgubili poverenje u nju kada se saznalo da Liu Lirong mesečno troši i do 30 miliona američkih dolara iz sredstava same kompanije za svoje privatne troškove, dok je sam Liu Lirong u svoju obranu tvrdio kako su mu sredstva kompanije jedini prihod pa je za očekivati da će "neke svoje javne aktivnosti" finansirati iz budžeta kompanije.

Postoje različita računanja koliko je Liu Lirong potrošio za svoj ranije spomenuti porok te neke druge troškove nevezane za poslovanje kompanije, neki izvori spominju iznos od oko 1,4 milijardi američkih dolara za kockarske dugove te oko 865 miliona američkih dolara za ostale troškove nevezane za poslovanje kompanije.

Uprkos svim ovim problemima kompanija za sada nastavlja prodavati svoje uređaje te i dalje za njih nudi standardnu garanciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.