Kod novog Mac Mini-ja moguće je nadograditi jedino RAM


Na prošlomesečnom događaju Apple je predstavio između ostalog i novi Mac Mini. Podsetimo, Mac Mini nije bio obnavljan od 2014. godine, tako da je razlika u hardveru između tog i ovog novog modela značajna.

Po dimenzijama Mac Mini je u milimetar ostao isti. Ali, spoljašnjost je poprimila tamniju, Space Grey boju, a kako vidite iz priloga i unutrašnjost kućišta je presložena. Poznata internet stranica iFixit poželela je da proveri može li se u novom Mac Mini-ju bilo šta nadograditi. Razlog tolikoj znatiželji je zbog toga što na modelu iz 2014. nije bilo moguće ništa naknadno menjati. Kakav ste Mac Mini kupili, s takvim ste i zapeli.

Ni ovaj novi model, s kraja 2018. godine nije nešto naročito nadogradiv, ali jest malčice. iFixit je otkrio kako je moguće nadograditi RAM. Ali, da bi to učinili moraćete u potpunosti rastaviti ceo računar kako bi uspeli izvaditi matičnu ploču iz kućišta.

Kao što je bio slučaj i sa modelom iz 2014. godine, procesor i SSD su zalemljeni na matičnu ploču. Shodno tome, nije ih moguće naknadno menjati. U slučaju potrebe dodatne količine data prostora još se i možete izvući spajanjem eksternog HDD ili SSD uređaja, ali sa odabranim procesorom ste zapeli do kupovine novog Mac Mini-ja.

Iako ima dosta rastavljanja, Mac Mini 2018 nije teško rastaviti. Jedino treba malo više obratiti pažnju na kablove i portove na matičnoj ploči kako se isti ne bi oštetili. U tom slučaju moraćete zameniti celu matičnu ploču što neće biti malen novčani izdatak. iFixit je Mac Miniju dodelio dosta visoku ocenu na ime rastavljivosti – 6, što i nije tako loše.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.