Konačno dostupan Windows 10 October Update


Iako već gotovo dve nedelje nismo u oktobru, Microsoft je u opticaj pustio svoju novu nadogradnju Windows-a 10 nazvanu Windows 10 October 2018 Update. Ova nadogradnja je prvobitno bila dostupna javnosti početkom oktobra, ali ubrzo je, zbog problema sa nestajanjem podataka nakon instalacije, povučena. Microsoft-u je trebalo oko mesec dana da reši ovaj "mali, ali ozbiljni" problem, a uz ponovnu aktivaciju ove nadogradnje objavili su i tekst na svojem blogu koji govori o celom slučaju.

Ovo je prvi put, kažu iz Microsoft-a, da je u eri "Windows-a kao usluge" došlo do problema koji su zaustavili distribuciju nadogradnje. Osetili su stoga potrebu u detalje da opišu svoj proces kontrole kvaliteta kojim osiguravaju da "Windows radi na preko 700 miliona uređaja, s 35 miliona aplikacija i njihovih 175 miliona varijanti, te uz 16 miliona kombinacija hardvera i drivera". Njihov tekst možete, ako baš želite, pronaći na ovom mestu.

Ono što je bitno jeste činjenica da je od preksinoć Windows 10 October 2018 Update (v. 1809) ponovno dostupan za preuzimanje i da vam neće uništiti podatke s primarnog diska ako svoju trenutnu verziju Windows-a nadogradite na ovu najnoviju. Sve druge novosti koje donosi oktobarska nadogradnja i dalje su tu, a njenu instalaciju će već sada moći da obave i privatni i poslovni korisnici.

U Microsoft-u obećavaju da se slični problemi više ne bi smeli dogoditi jer će njihovi ljudi posebnu pažnju obraćati na kvalitetu – te će implementirati nove procese za kontrolu programskog koda od početka do kraja proizvodnog procesa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.