LG patentirao smartphone sa 16 kamera


Mnogi proizvođači pametnih telefona bave se dizajnom koji uključuje sve više kamera na samom uređaju. Mobilni uređaji sa tri zadnje kamere polako postaju standard, a u poslednje vreme na tržište stižu i modeli sa četiri kamere sa zadnje strane (Samsung Galaxy A9 2018), dok su u planu i modeli sa pet kamera sa zadnje strane (na primer budući Nokia 9 pametni telefon kompanije HMD Global).

Prema pisanju holandske internet stranice LetsGoDigital, južnokorejski LG u budućnosti namerava da uđe korak dalje te je podneo zahtev za patentom pri američkom Patent and Trademark Office (USPTO) u kojem se opisuje mobilni uređaj sa čak 16 kamera sa zadnje strane.Korisnici će neposredno pre okidanja fotografije moći da izaberu i kombinuju više sočiva ili pak nakon okidanja više različitih delova fotografije koje su snimljene različitim kamerama kombinuju u jednu fotografiju ili GIF. Spomenutih 16 kamera moći će se iskoristiti i za snimanje selfie fotografija s obzirom da se u patentu spominje mogućnost ugradnje nekakvog ogledala ili sekundarnog zaslona.

Standardna kamera sa prednje strane moći će se iskoristiti za video pozive i snimanje klasičnih selfie fotografija. Takođe, spominje se i touchpad sa zadnje strane mobilnog uređaja te mogućnost da ova konfiguracija sa 16 kamera bude ugrađena u budući LG-jev savitljivi mobilni uređaj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.