Mali znaci HTC-ovog poslovnog oporavka


Na našim stranicama već smo puno puta pisali o finansijskim problemima kompanije HTC, a sada stižu i prve ohrabrujuće vesti odnosno vrlo mali znak prema oporavku kompanije.

Reč je o zaista malom koraku prema oporavku s obzirom da je jedino pozitivno u čitavom finansijskom izveštaju za treći kvartal ove godine koje je tajvanska kompanija objavila nešto manji operativni gubitak. On je iznosio 80,5 miliona evra, u odnosu na operativni gubitak od 97,8 miliona evra iz drugog kvartala godine te operativni gubitak od 276 miliona evra u poslednjem kvartalu prošle godine.

Mali oporavak vidljiv je i u bruto marži od 4,7%, što je sekvencijalni rast od 2% u odnosu na drugi kvartal ove godine. Pozitivni pomaci ostvareni su najviše zbog određene reorganizacije unutar samog HTC-a, što je rezultovalo smanjenjem operativnih troškova.

Što se tiče ostalih stavki sve je po starom, u trećem su kvartalu ostvareni su prihodi od 116,15 miliona evra, što je manje u odnosu na prihode iz drugog kvartala koji su iznosili 195,5 miliona evra te značajno manje u odnosu prihode ostvarene u trećem kvartalu prošle godine (451,3 miliona evra).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.