Mate 20 Pro loše prošao na najpoznatijem testu izdržljivosti


YouTuber Zack Nelson, poznatiji pod nazivom JerryRigEverything dokopao se još jednog telefona. Ovog puta na sebi svojstven način je testirao najnoviji Huawei-jev top model – Mate 20 Pro.

Kao i uvek testiranje je krenulo od ekrana, odnosno od provere koliko je otporan na grebanje. U ovom delu nije bilo iznenađenja, kao i kod većine ostalih telefona na tržištu tako se Mate-ov ekran počeo oštećivati tek pod nožem tvrdoće 6.

To je zapravo dobar rezultat, jer možete biti sigurni kako se ekran neće oštetiti ako se telefon slučajno nađe u istom džepu sa ključevima i kovanicama. Skalpel se očekivano pokazao pogubnim za metalne delove – mrežicu zvučnika, okvir telefona te tipke za uključivanje uređaja i kontrolu glasnoće zvuka.

Ali, skalpel nije oštetio najbitniji deo – staklo iza kojeg su smeštene kamere. Pomoću skalpela nije bilo moguće ni ošteti pozadinski panel na kućištu. Pozadinski panel je ovaj put teksturiran što pomaže da Mate 20 Pro čvrsto i sigurno stoji u ruci.

Test sa upaljačem je dobro prolazio u prve 24 sekunde, ali u 25. ekran je popustio pod otvorenim plamenom i na njemu su se počele pojavljivati bele mrlje. Za razliku od brojnih telefona sa LCD ekranima kod kojih su mrlje nestajale nakon što bi se zagrejavano mesto ohladilo, ovde to nije slučaj. Budući Mate 20 Pro ima AMOLED ekran, mrlje su ostale trajno vidljive.

Za kraj Nelson je ostavio test savijanja. Kao što možete videti u priloženom videu Mate 20 Pro na ovom testu nije dobro prošao. Pod Nelsonovim prstima popustilo je prednje staklo, ali je zadnje, teksturirano, staklo izdržalo.

Iako je prednje staklo popucalo ekran je ostao čitav i uređaj se mogao koristiti. Kao jedini problem pokazao se skener otiska prsta u ekranu putem kojeg nije bilo moguće otključati uređaj sa oštećenim staklom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.