Najbrži DNS servis dobio i mobilne aplikacije


Na međunarodni dan šaljivdžija, 1. aprila ove godine, Cloudflare je pokrenuo svoj novi DNS servis. Smešten na pamtljivoj adresi 1.1.1.1 ovaj servis je deklarisan kao najbrži na svetu – i do 28% brži od najbržih DNS-ova raznih operatera ili internet kompanija, a takođe nudi i zaštitu privatnosti korisnika potpunom enkripcijom prometa i uništavanjem logova.

Do sada je svatko mogao početi koristiti ovaj DNS tako da u svojem računaru ili telefonu ručno upiše podešavanja prema uputama na Cloudflare-ovim stranicama, a po novome to umesto njega može učiniti i mobilna aplikacija.

Cloudflare je na Google Play i App Store postavio vrlo jednostavnu aplikaciju nazvanu 1.1.1.1: Faster & Safer Internet odnosno 1.1.1.1: Faster Internet. Zanimljivo, ponovno su pazili da se datum lepo poklopi sa ovom uslugom pa su mobilne aplikacije lansirali 11.11.

Instalacijom ove besplatne aplikacije i samo jednim klikom na veliki "prekidač" unutar nje, telefon će promeniti sva podešavanja i početi da koristi Cloudflare-ove DNS-ove (osim osnovnoga na adresi 1.1.1.1 u podešavanja će biti dodata i rezervne adrese za IPv4 i IPV6 protokole). Brzo, jednostavno i sigurno – moto je Cloudflare-a kojim promoviše ovaj DNS i njegove pripadajuće mobilne aplikacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.