Novi iPad-i Pro ne podržavaju stari Apple Pencil


Apple je krajem oktobra održao događaj na kojemu je predstavio nove modele MacBook-a Air, Mac-a Mini te nove modele iPad-a Pro. Svi navedeni uređaji osetno su bolji (i skuplji) od svojih prethodnika, a uz neke dolaze i skriveni troškovi na kojem možda niste računali.

Pri skrivenim troškovima prvenstveno mislimo na novi Apple Pencil. Naime, i sami ste videli kako se radi o znatno poboljšanoj digitalnoj olovci. Ali, ono što je Apple propustio navesti tokom predstavljanja iste je da dotičnu neće moći da koriste vlasnici sada već starijih modela iPad-a Pro. Štaviše, ni vlasnici novih iPad-a pro neće moći da koriste ni stari model Pencil-a.

Ukratko – stari Pencil nije kompatibilan sa novim iPad-ima, a novi Pencil nije kompatibilan sa starim iPad-ima što je tek naknadno jasno naznačeno na Apple-ovim internet stranicama. Razloga za to je više – prvo novi Pencil svoju bateriju puni bežično, preko baterije iPad-a Pro, a stari preko Lightning porta kojeg na novom Pencilu nema kao ni na novim iPad-ima.

Zatim, da bi se novi Pencil mogao napuniti prvo se mora pomoću magneta priključiti na iPad čime ujedno počinje uparivanje između iPad-a i Pencil-a te započinje proces punjenja baterije. Iz istog razloga nije moguće ni stari Pencil koristiti na novim iPad-ima – ne može se upariti sa novim iPad-om, a time ni napuniti bateriju.

Osim što je znatno zagorčao život vlasnicima starijih iPad-a i Pencila koji su se nadali koliko toliko jeftinoj nadogradnji, Apple je isto učinio i budućim vlasnicima novih iPad-a i novog Pencila. Uz višu cenu iPad-a Pro tu je i viša cena novog Pencil-a koji po novome umesto 99 USD, košta 129 USD.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.