Nubia X donosi dva ekrana i dva čitača otisaka prstiju


Jedna od najvećih muka proizvođača smartfona danas je kako napraviti uređaj od ivice do ivice, ali bez zuba koji će sadržati prednju kameru. Videli smo da Samsung razvija tehnologiju koja bi ugradnju selfie kamere ugradila ispod ekrana, kao što je sada slučaj sa čitačima otisaka prstiju, dok drugi, poput Oppa i Xiaomi-ja, pribegavaju rešenju sa kliznim mehanizmom.

S druge strane, Nubia, odnosno svojevrsni izdanak kompanije ZTE, ovaj će problem pokušati da reši bez prednje kamere, tako što ćete selfie okinuti zadnjom kamerom, gde se nalazi i – dodatni ekran. Na ovaj način uređaj se oslobađa potrebe za prednjom kamerom, a na zadnjoj strani ionako već godinama gledamo staklo, koje je postalo skoro jednako skupo za promeniti u slučaju da se razbije kao i sam ekran.



Tako Nubia X dolazi sa prednjim ekranom od ivice do ivice, bez zuba, i sa malom bradom, tek toliko da se može reći da postoji. Dijagonala mu iznosi 6,26 inča, rezolucija 2280 x 1080 px, a pokrivenost prednje površine visokih 93,6%. Zadnji ekran, dakle onaj koji će vam pomoći u nameštanju za selfie, u dijagonali broji 5,1 inč sa rezolucijom od 1520 x 720 px, i fino je integrisan u ostatak površine. Istini za volju, videli smo i Meizu Pro 7 sa sličnim rešenjem, ali njegov ekran u odnosu na ovog je prilično mali.



Pored dva ekrana, Nubia X donosi i dva čitača otisaka prstiju ugrađena na bokove, što će omogućiti lakše otključavanje obema rukama u bilo kojoj poziciji.

Od ostalih detalja navedimo da je Nubia X pokretana Snapdragon-om 845 u kombinaciji sa 6 ili 8 GB RAM-a, a sadrži i do 256 GB interne memorije. Donosi dvostruku 16+24 MP kameru, 3800 mAh bateriju i Android 8.1 Oreo.



Uređaj je namenjen kineskom tržištu, i mala je verovatnost da ćemo ga ugledati u Evropi. Bilo kako bilo, cena u Kini iznosi 3299 juana (417 evra) za 6/64 GB model, dok 8/256 verzija košta 4299 juana (512 evra).


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.