OnePlus najavio sopstvenu roaming uslugu


OnePlus je dolaskom nove bete Oxygen OS-a ujedno najavio i novu uslugu koju će nuditi vlasnicima telefona OnePlus. Reč je o usluzi roaminga koja će omogućiti vlasnicima njihovih mobilnih uređaja jeftiniji internet dok se nalaze izvan svoje matične zemlje.

Prema navodima kompanije OnePlus, njihov roaming će raditi u većini zemalja, ali još nisu objavili o kojim je točno zemljama reč. Inače usluga roaminga neće stići kao zasebna aplikacija, već kao deo samog OS-a. To znači kako će je podržavati samo noviji modeli za koje kompanija još izdanje nadogradnje operativnog sistema.

Usluga će funkcionisati vrlo jednostavno. Pre nego što krenete na put u druge zemlje, ili dok se nalazite na putovanju biće potrebno kupiti data paket željene vrednosti te ga aktivirati. Po dolasku na odredište kao mrežu za surfanje tada odabirete OnePlus Roaming i to je to.

Cena data paketa zavisiće od tržišta do tržišta. Takav data paket može se koristi samo za surfanje, glasovni pozivi nisu podržani, barem ne oni klasični, dok video i glasovne pozive preko raznih messengera možete obavljati.

Dobra stvar vezano uz OnePlus Roaming uslugu je da ne morate petljati sa raznim SIM karticama, jer radi na principu virtuelne SIM kartice. OnePlus Roaming je 100% potvrđen za telefone OnePlus 6 i OnePlus 6T, a za starije modele još nije.

Druga opcija koju OnePlus uskoro donosi na svoje šestice je Video Enhancer – opcija koja će omogućiti nameštanje boja tokom pregleda video zapisa. OnePlus Roaming i Video Enhancer dolaze kao deo Open Beta 7 izdanja Oxygen OS-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.