Royole FlexPai je prvi komercijalni uređaj sa preklopnim fleksibilnim ekranom


Prvi svetski komercijalni preklopni smartphone sa savitljivim AMOLED ekranom je tu, ali nisu ga proizveli ni Samsung, ni LG, ni Huawei. Radi se o relativno nepoznatoj kineskoj kompaniji Royole, osnovanoj 2012. godine u SAD, koja je upravo predstavila svoj "uređaj budućnosti" pod imenom FlexPai.

Ime opisuje proizvod, dakle uređaj ima ekran koji u rasklopljenom stanju izgleda kao tablet, sa dijagonalom od 7,8 inča. Kad ga se preklopi, pretvara se u nešto poput smartphonea sa 4-inčnim ekranom. U kompaniji kažu da se njihov fleksibilni ekran može preklopiti 200.000 puta.



Royole svoj FlexPai naziva prvim komercijalnim smartfonom sa preklopnim ekranom, kojeg će u Kini prodavati po ceni između 1290 i 1865 dolara. Prednarudžbine su počele, ali nejasno je kad će krenuti isporuka, sa obzirom da proizvođač kao proesor navodi Snapdragon 8150, procesor koji tek treba da bude službeno predstavljen.



Od ostalih detalja navodi se 6, odnosno 8 GB RAM-a, te spremišni prostor od 128, 256 i 512 GB. Baterija ima kapacitet od 3800 mAh i sadrži "Ro-Charge" brzo punjenje, koje joj omogućava napunjenost do kapaciteta 90% u samo 30 minuta. Tu je još USB-C ulaz, ali mu nedostaje 3,5 mm audio jack.



U nastavku sledi video sa FlexPai uređajem u akciji, ali vidljivo je da se kompanija usredotočila na samu tehnologiju, dok je dizajn ostao po strani. Koliko se radi o ozbiljnom projektu, a koliko o borbi da se bude prvi, saznaćemo uskoro, ali sada barem možemo videti kako ova tehnologija izgleda u akciji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.