Samsung će na jeftinijim telefona selfie kameru prekvalifikovati u ambijentalni senzor


Proizvođači telefona kako bi zadovoljili svačiju platežnu moć neretko izdaju različite modele telefona. Tako na tržištu imamo od jeftinih modela za par hiljada dinara, pa sve do ultra skupih flagshipa za koje je neretko potrebno izdvojiti celu platu, često i dve, tri...

Većina kupaca prilikom kupovine telefona ne proučava njihove specifikacije uvek detaljno. Za neke stavke poput podrške za Wi-Fi, GPS, Bluetooth i slično se očekuju da ih uređaj ima po defaultu, jer su one odavno postale dio osnovne opreme svakog telefona.

Tako često ispod radara prođe i podataka ima li neki mobitel ambijentalni senzor ili ne, A od toga zavisi hoće li se osvetljenost ekrana automatski prilagođavati zavisno od jačine svetla u prostoriji ili na otvorenom prostoru. Samsung na primer kako bi uspeo da održi cenu jeftinijih uređaja koliko-toliko povoljnom u takve uređaje ne ugrađuje ambijentalni senzor, što znači kako ćete na tim uređajima morati svaki put ručno namestiti jačinu osvetljenja ekrana, svaki put kad iziđete iz zatvorenog prostora na otvoreni i obrnuto.

Ali, čini se kako će to uskoro postati deo prošlosti. Nezavisno od toga, kupovali novi (jeftiniji) uređaj ili ga već imali u posedu od ranije, Samsung će taj problem rešiti softverskim putem. Ekipa sa internet stranice XDA Developers otkrila je novu opciju unutar Android-a za Galaxy J8 – Auto brightness koja za određivanje osvetljenja koristi selfie kameru.

U slučaju da omogućite novu opciju unutar podešavanja telefona, svaki put kada budete otključali ekran, telefon će sam snimiti jednu fotografiju kako bi na temelju nje odredio treba li na ekranu telefona pojačati ili smanjiti osvetljenje.

Ako vas na spomen automatskog fotografisanja hvata panika – nema potrebe. Samsung jasno navodi kako će se takve fotografije koristiti samo za određivanje osvetljenja te kako se neće nigde skladištiti. Shodno tomu, ne postoji ni mogućnost da ih neko naknadno vidi.

Dotična opcija za sada je prisutna samo na Galaxy J8 modelu, a hoće li naknadno stići i na ostale jeftinije modele, za sada nije poznato.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.