Samsung najavio zub u tri oblika dolazi na njihove ekrane


Od kako je Apple predstavio iPhone X, odnosno prvi iPhone sa urezanim ekranom, većina telefona je dobila isti takav ili barem sličan urez na ekranu, odnosno zuv. Iako ga Apple nije izumeo, uveliko ga popularizovao, na sreću jednih, a ujedno i na nesreću drugih korisnika koji se na takve, urezane ekrane nikako ne mogu da privuku.

I dok se činilo kako će svi proizvođači telefona neminovno preći na ekrane sa urezom, Samsung je uspešno odolevao toj novotariji. Ali, prema prezentovanome uskoro pada i jedna od zadnjih tvrđava neurezanih ekrana – Samsung.

Naime, na developerskoj konferenciji u San Franciscu između ostaloga bilo je reči i o urezanim ekranima, a Samsung ih je najavio čak tri. Svaki u svom nazivu nosi reč "Infinity" ali i dodatno slovo kojim se označava oblik ureza.

Ekran naziva Infinity-U imaće urez na središnjem delu ekrana u obliku slova "U" (sličan onomu sa Essentiala). Zatim, tu je i zaslon naziva Infinity-V koji će imati urez na istom mestu kao i Infinity-U ekran, samo što će on biti više oštrih linija koje podsećaju na slovo "V".

Pored ova dva Samsung je predstavio i zaslon naziva Infinity-O koji ima okrugli izrez unutar ekrana zbog čega sliči na sovo "O". Sudeći prema viđenom takav okrugli urez biće smešten na bočnu stranu što bi moglo značiti kako je namenjen telefonima koji će ima po dva ekrana (sa svake stane po jedan).

Uprkos tome što je predstavio tri nova ekrana sa urezima, Samsung je ostavio i tračak nade kako će u budućnosti opstati i ekrani bez ureza. Uz ova tri, predstavljen je i četvrti ekran – New Infinity koji nema ureza. Takvi uređaji će svoje kamere i senzore najverovatnije smestiti na slider ili još bolje, ispod ekrana kao što je odnedavno slučaj i sa skenerom otiska prsta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.