Samsung napokon pokazao uređaj sa preklopivim ekranom


Nakon punih pet godina najava, spekulacija i glasina, Samsung je na jučerašnjoj developerskoj konferenciji u San Franciscu napokon pokazao mogućnosti koje će moći biti ugrađene u buduće uređaje sa preklopivim ekranima. Naglasak je na mogućnostima, odnosno demonstraciji same tehnologije, koje će se zajedno sa developerima vremenom pretvoriti u komercijalni proizvod.

Pored najava i zanimljivih video animacija, Samsung-ovci su na kratko i pokazali konkretan uređaj, koji kad se rasklopi izgleda kao tablet, a u sklopljenom stanju kao smartphone. Ali, ovaj demo uređaj je tako spartanski dizajniran, da Royole FlexPai od pre nekoliko dana pored njega izgleda kao pravi lepotan. U Samsung-u kažu da je to zbog toga jer nalazi u futroli, što upućuje da žele da sakriju dizajn, koji još nije konačan.



Ali, za razliku od njega, Samsung-ov preklopni smartphone/tablet se zatvara "prema unutra", dakle kad se sklopi, sakrije ekran, ali na spoljnoj strani ima dodatni koji množe prikazati isti sadržaj, ali logično, u smanjenom obujmu, tj. kao smartphone.



Samsung je za potrebe ovakvih uređaja razvio i novi "One UI" interfejs za uređaje sa preklopivim ekranima, koje će omogućiti istovremeno korišćenje tri aplikacije, sa glatkim prelazom iz načina tableta u način smartfona, jer će sistem pamtiti u kojem ste stadijumu ostali dok ste uređaj koristili u jednom načinu, te će sve aplikacije i podšavanja samo preneti na drugo.



Više reči o novoj Samsung-ovoj tehnologiji biće na CES-u u Las Vegasu koji se održava u januaru, a tada bismo mogli ugledati i nekakav upotrebljiv uređaj. Ali, s obzirom da je ova tehnologija prilično zahtevna, nije čudno da se razvija ovako sporo, što je možda i bolje, nego da završi neslavno kao npr. 3D ekrani.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.