Samsung-ovi telefoni bi sa Android-om Pie mogli da dobiju podršku za proširivu internu memoriju


Nije tajna da Samsung priprema softversku nadogradnju kojom će Android 9.0 Pie doneti na svoje telefone. Dobro, ne na sve, ali barem na one novije i skuplje modele.

Ali, prema pisanju internetske stranice SamMobile sa nadogradnjom bi mogla da dođe i opcija koju će sigurno pozdraviti svi vlasnici Samsung-ovih telefona, bez obzira imaju li uređaje sa manje ili više internog data prostora.

Kako navodi izvor, unutar Samsung-ovog firmwarea za Note9 nalazi se i opcija koja će korisnicima omogućiti da internu memoriju jednostavno povećaju dodavanjem memorijske kartice. Napominjemo kako ovdje nije reč o standardnom povećanju data prostora već o malčice drugačijem, naprednijem.



Naime, ako imate telefon sa recimo 64 GB interne memorije (koliko je najmanji mogući kapacitet na Galaxy S9) i njemu dodate mikroSD karticu od recimo 128 GB tada ćete imati ukupno 192 GB interne memorije. Tako će ju barem raspoznavati mobitel.

Ova opcija bi posebno bila od koristi na uređajima koji inicijalno stižu sa manjom količinom interne memorije – sa 8 GB i 16 GB. Na takvim uređajima se vrlo brzo interna memorija popuni pa nije više lako vršiti nadogradnju aplikacija bez da se često poseže za nekim od alata za brisanje cachea i drugih zaostalih, a nepotrebnih datoteka.

Kako interdejs ove opcije izgleda možete videti u na slici. Ipak imajte na umu kako Samsung u konačnoj inačici Android-a 9.0 Pie ne mora uključiti ovu opciju te kako je ista za sada još uvek samo tema glasina i raznih testova.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.