Samsung predstavio Exynos 9820 procesor


Nakon što su Huawei i Apple predstavili svoje varijante najnovijih mobilnih procesora, to je juče učinio i Samsung. Svetlo dana je ugledao Exynos 9820, kao direktni naslednik Exynosa 9810 koji inače pokreće ovogodišnje Samsungove top modele Galaxy S9 i Galaxy S9+, te Galaxy Note 9.

Novi procesor je izrađen u 8nm FinFET procesu. Sadrži set od dva Cortex-A75, dva custom jezgra četvrte generacije i dodatna četiri Cortex-A55 jezgra, na kojima će proizvođači moći sami odrediti takt. Za grafiku je zadužen Mali G76 MP 12 grafički koprocesor, a tu je sada i neizostavni NPU, zadužen za veštačku inteligenciju.

Exynos 9820 sadrži novi LTE modem sa podrškom za brzine prenosa podataka od čak 2 Gbps u odgovarajućim mrežama (LTE Cat 20), kao i novi ISP za naprednu obradu fotografije. Ne treba zanemariti ni podršku za 8K, kao ni 4K 150 fps video.

Novi procesor donosi 20-postotno povećanje performansi (single core) i 40% veću energetsku efikasnost u odnosu na prethodnika.

Masovna proizvodnja Exynos-a 9820 kreće krajem ove godine, što znači da će biti spreman za ugradnju u nadolazeći Samsung Galaxy S10, koji stiže na proleće.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.