Sharp predstavio telefon sa dva notcha


Sharp je prvi proizvođač telefona koji se usudio da ode korak dalje i predstavi telefon sa dva notcha, tj. s dva ureza na ekranu. Šta je njihovim dizajnerima bilo na umu kada su ga skicirali ne znamo, kao ni na šta je mislio onaj ko je projekt odobrio i poslao ga u proizvodnju.

AQUOS R2 compact dolazi sa ekranom na kojem se nalaze kako smo već napisali dva notcha. Smešteni su jedna nasuprot drugom, jedan na gornji deo ekrana, a drugi na donji. Koliko god nam se ne sviđao takav dizajn, moramo priznati da je logičan.

Naime, Sharp je ureze na zaslonu iskoristio za smeštanje kamere i čitača otiska prsta. Kamera se nalazi u gornjem, a čitač u donjem notchu. Zahvaljujući tome, Sharp je uspeo u kućište nešto manjih dimenzija uklopiti veći ekran. Originalni AQUOS R compact imao je dimenzije od 132 x 66 milimetara i zaslon dijagonale 4,9“, a novi AQUOS R2 compact ima dimenzije od 131 x 64 milimetara i ekran od 5,2“.

Inače ekran ima IGZO panel rezolucije 2.280 x 1.080 px, gustoću od 485 ppi-a, brzinu osvežavanja od 120 Hz te podržava HDR10. Nadalje, ekran ima odnos stranica od 19:9, a od mogućih oštećenja zaštićen je sa Gorilla Glass 3 staklom.

Unutar kućišta nalaze se flagship komponente – Snapdragon 845, 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Korisnicima kojima početni data prostor neće biti dovoljan uvek će ga moći proširiti pomoću memorijske kartice (do 512 GB). Softversku stranu uređaja čini Android 9.0 Pie.



Iako je ubacio dva notcha, Sharp je zadržao i nešto stare tehnologije - 3,5-milimetarski audio priključak. Za dobar zvuk pobrinuće se Dolby Atmos. Baterija uređaja ima kapacitet od 2.500 mAh. Za punjenje i dopunjavanje se koristi USB-C kabal.

Za povremene fotografe Sharp je sa svake strane kućišta postavio po jednu kameru. S prednje strane kameru od 8 MP (f/2.2) te sa zadnje strane kameru od 22,6 MP (f/1.9). Prednja kamera može da snima video u 1080p kvalitetu pri 30 fps, a zadnja video 2K kvaliteta pri takođe 30 fps.

Kućište uređaja ima metalni okvir, prednju staklenu te zadnju stranu od plastike. Otporno je na vodu i prašinu (IP68). Za sada se ne čini kako će AQUOS R2 compact stići dalje od japanskog tržišta. Detaljne specifikacije možete proučiti na službenim internet stranicama proizvođača.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.