Slider na Xiaomi Mi Mix-u 3 testiran na 600.000 izvlačenja


U zadnje vreme dosta novih telefona je na tržište stiglo sa notchom. Zavisno od proizvođača, različiti su razlozi za njegovo postojanje, jedni žele da prate Apple u stopu dok drugi žele u manja kućišta ugrade što veći ekran. Posledično, kamere, zvučnici i različiti senzori moraju fa budu smešteni unutar notcha.

Ali, srećom ima i onih koji to čudo nemaju, a imaju veliki ekran preko gotovo cele prednje strane uređaja. Jedan od takvih telefona je Xiaomijev Mi Mix 3 koji je predstavljen krajem oktobra 2018. godine. Xiaomi da bi ugradio što veći ekran, a zadržao prednju kameru (tačnije njih dve) i senzore morao je pribjeći zgodnom rešenju iz prošlosti – slideru. Iako ideja nije najnovija Xiaomi-jev slider je ipak nešto moderniji – ima magnetni klizni mehanizam.



Xiaomi je tokom predstavljanja izjavio kako garantuje da će njihov magnetni klizni mehanizam jednako dobro raditi kao i prvog dana i nakon što bude upotrijebljen 300.000 puta. Često potencijalni kupci na takve izjave odmahuju rukom, jer im se čine previše dobrima da bi bile istinite. Ali, jedan nezavisni test od strane Digital Taila je pokazao kako je Xiaomi izjavom od 300.000 puta bio preskroman.

Na društvenoj mreži Weibo postavljen je video zapis koji prikazuje testiranje kliznog mehanizma na Mi Mix-u 3. Ako obratite pažnju na ekran na uređaju za testiranje videćete kako je klizni mehanizam na mi Mix-u 3 izdržao duplo više nego što je Xiaomi naveo – čak 600.000 puta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.