Spotify sada ima 191 milion aktivnih korisnika


Spotify je objavio najnoviji izveštaj vezan uz poslovanje kompanije, a koji se odnosi na prošli kvartal. Prema njemu kompanija polako, ali sigurno ide prema pozitivnoj nuli, a uskoro im se smeši i profitabilnost.

Naime, u izveštaju stoji kako su prošli kvartal završili sa samo 6 miliona evra gubitka. Iako se ovaj iznos ne čini kao nešto zanemarivo, treba uzeti u obzir kako su ovog puta gubitci znatno manji nego u istom razdoblju prošle godine. Gubitci u istom razdoblju prošle godine iznosili su znatno većih 73 miliona evra.

Ako im poslovanje nastavi u istom (uzlaznom) smeru sledeći kvartalni izveštaj bi mogli prikazivati i dobit, što će na kraju najviše razveseliti njihove investitore. Smanjenje gubitaka nije došlo samo od sebe, najveću ulogu u tome su imali korisnici kojih je svakim kvartalom sve više.

Podsetimo, Spotify je prije dve godine imao 40 miliona pretplatnika što je otprilike broj pretplatnika kojeg danas ima Apple sa svojim Apple Music servisom (43,5 miliona pretplatnika). U te dve godine, broj pretplatnika se rapidno povećao na 87 miliona.

U poređenju sa prošlim kvartalom kada je Spotify izvestio kako imaju 83 miliona pretplatnika to je osetno povećanje od 4 miliona novih pretplatnika.

Ipak 87 miliona nije konačan broj korisnika Spotify-ja, jer ima i onih koji ga koriste bez plaćanja (uz manji broj mogućnosti) a tada se broj korisnika penje na 191 milion mesečno aktivnih korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.